julia - stallet

var i stallet 4 timmar idag. Amanda fick vila för kände ingen pepp på aatt rida henne och hon såg absolut inte taggad ut xD Så for ut med Johanna o Janina och körde ziccan :) Var kul och blev såklart massa prat.

Imorgon har jag en överraskning på kvällen åt er om allt blir som tänkt så ni får kolla in bloggen imorgon :D


janina - skola

Sitter nu på skolan och har lektion, men läraren sprang iväg för att fixa något för att ingen kan öppna firefox xD
Har egentligen ingenting att skriva men jag tänkte berätta att jag kommer nog åka iväg till stockholm mellan mån-fre nästa vecka. Dock är det inte helt säkert, men det låter verkligen som att de kommer bli av! :)
Så nästa vecka är det julia, johanna och pappa som kommer sköta hia så jag hoppas han kommer sköta sig när jag är borta :$
nu ska jag fortsätta arbetaaaaa :) herrå

janina - jag är usel!

Riktigt usel uppdatering från mig, men känns inte speciellt roligt att uppdatera när de enda jag för med hia är att promenera just nu pga att han har trampat sig och är fortfarande varm och lite svullen.

Men egentligen så tror jag att det är rätt nyttigt för han med bara promenader, han är lite bökig att gå med, vill gärna gå före osv.. Igår jobbade jag mke med att han skulle stanna när jag stannade, han skulle gå bredvid mig och inte 2 meter framför mig, jaa ni förstår. I slutet så var kontakten mellan mig och han otroligt bra, han lyssnade på mig och gjorde verkligen sitt bästa.

Det är ju julia som har hia idag så jag tror att jag ska ta mig en lugn hemma kväll och bara slå av hjärnan för att inte bry mig. Jag brukar ju alltid försöka vara i stallet med julia men jag tror jag behöver stanna hemma där ifrån idag!

Där blev de lite uppdatering och våra dagar kommer nog se ut så framöver en stund!

Julia - dagarna som gått

Igår:
Dressyrspec: Red Dodde, gick bättre än sist och han stressade inte upp sig lika mycket. Blev galopp på rakt spår på ena kvartslinjen och på den andra skänkelvikning. Han blev väldigt pigg i galoppen och totalsket i mig från början, men lugnade sig och lyssnade bättre sen. I skänkelvikning stressade han upp sig en hel del, men lugnade ner sig lite mer mot slutet. Endå ganska nöjd över lektionen! :)
Amanda: Red ut barbacka till Lindgren och det gick skitdåligt.. Hon bara sprang och orkade inte bry sig om något annat. Blev bättre mot slutet, men hon sprang fortfarande. Liite för mycket energi ksk? ;) Tur hon är söt iaf!

Idag:
Red medan Johanna tömkörde och Janina gick med Hia :) Hon var jätteuppmärksam på mig och lyssnade på minsta lilla. Superfin var hon! Hon kunde både samla och länga sig utan att springa ifrån mig allt för mycket. Krävde inte så mycket mer av min lilla pärla :)


janina - någon som säljer...

ett par svarta gummityglar?????

Julia - dagen

Haft en lugn dag idag. Den började med att släppa ut hästarna och efter de drog jag till morfar. Åt frukost osv där o sen for jag hem till jaget igen. Åt lunch och åkte till stallet.
Tömkörde Amanda idag och det gick ganska bra. När hon såg Hia som var längre fram så tog det ett tag innan hon börja arbeta igen, men annars gick det super! Mockade och gjorde alla sysslor och åkte sedan hem.
Inte gjort så mycket efter det förutom att ha varit i gympasalen i ersmark och "lekt" lite grann med familjen.


jag & älskade costner då ja tävla han^

janina - dagens aktiviteter

Jadu, idag har de inte hänt speciellt mycket men litegrann har jag gort ;)
Började med att jag fort till skolan, började halv nio och slutade halv tolv. Så jag var väl hemma kring halv ett kanske, då la jag mig i soffan och tänkte att jag bara skulle vila en stund och sen åka vidare till stallet, men jag däckade handlöst och vaknade igen tjugo i fyra i panik. Så då rusade jag till stallet o mockade o pysslade på, Hia fick vila idag och kommer få vila hela helgen och kanske längre... Blev nämligen inte så bra när han trampade sönder benskyddet i onsdags, han har varit svullen i benet. Igår så var han lite svullen runt kotan och upp mot knäet men idag så hade han blivit ännu mer svullen kring kotan men svullnaden upp mot knäet hade lagt sig.
Efter jag var i stallet så åt jag en snabb middag för att senare åka vidare på kalas, kom hem därifrån vid halv tio eller nå sånt så då åkte jag till stallet för att kolla hias ben igen och de var fortfarande lika svullet.

Kommer gå promenader med honom i helgen samt ha lindat benet under tiden och se om svullnaden lägger sig, kommer därför kanske inte vara så aktiv i uppdateringen här. Men händer de något interesant så kommer ni få läsa de :D

Nu ska jag gruva mig för min grabb lite och sen sova, godnatt :)


julia - hemmakväll

Har inte gjort något speciellt idag. Skola till 2 o sen bara varit hemma. min moster och kusin är här på besök i några dagar så passar på att vara med dom då jag knappt träffar dom annars. Har inte haft hand om någon häst idag så inge stall idag. Blev lite god middag och mys i soffan :) har varit väldigt mycket med lilla kusin Ossian som är 2 månader gammal. Ganska mysigt och skönt med hemmakvällar ibland såhär. Känner mig dessutom jätteduktig som inte ens rört min cheeseballz påse! Känner mig inte sugen så åter när ja blir sugen :) kan tillägga att jag brukar trycka ganska mycket godis i vanliga fall på helger :$

Janina - dålig uppdatering..

Haha, jaa rätt värdelös uppdatering av oss båda idag då, menmen vad gör man när man inte har tillgång till internet och dator??
Lovade ju igår att jag skulle berätta om gårdagens ridpass och förklara bilderna så det kommer väl nu då :)
Igår Som julia skrev så red vi runt på brännsvedjan och jag tror våra hästar blev lite eggade av varandra då ingen av dom skötte sig speciellt bra.. Hia var rätt fin i början, kändes avslappnad och inte allt för pigg. Men efter första galoppen så ändrade han sig helt, då var det bara att stutsa på stället, vara ner i dikena, lägga kors på bakbenen osv.. Blev måttligt less efter de där och fick varken lust eller ork till att arbeta honom mer. Så jag red avslappnat som tusan tills han lugnade ner sig men då säger julia att de hängde nått på hans ben och min första tanke var att han hade trampat sig och att dee var skinflikar osv. Men innan jag hoppade av hia för att kolla så övertygade julia mig att de inte var nå så äckligt, så när jag då kollar så märker jag att det är benskyddet som är helt trasigt. Så då red vi lugnt hem igen eftersom hia då var utan bakbenskydd.. Han var inte svullen eller något så det kändes bra iallafall.

Idag När jag kom till stallet så tog vi först in hästarna och jag kollade han ben för säkerhets skull, och självklart var han varm och svullen.. Vi for och sprang med honom men han visade absolut ingenting, utan för mera framåt bara och då kände jag att jag skulle prova rida iallafall, skulle de inte funka så var de ju bara att rida hem igen!
Vi började då skritta en lång framskrittning och han visade inget på någon hälta eller så. Jag kortade upp tyglarna och han visade fortfarande ingenting. Så de kändes ju himla bra de, vi for till banan och red ett kort och lungt pass eftersom det inte är nyplogat på banan så är det mest volten som upptrampad så det blev lite träning på volt. Han visade fortfarande ingen hälta. Sen red vi hem igen, tog en galopp på hemvägen och det gick superbra. När vi kom tillbaka till stallet så kände jag på hans ben igen, han var fortfarande varm men upplevde att svullnaden hade gått ner sig.

Så imorgon ska han få vila. Ska åka till stallet kring 1 och kolla till benet så de inte blir nå värre sen blir det att ta in hästarna på kvällen :)
+ på er som orkade läsa denna långa uppdatering utan bilder och allt, känner mig lite tråkig men vill bara sova eftersom jag ska orka upp till skolan imorgon!!

Uppdaterar mer imorgon om benet hans efter som de inte blir någon ridning :)

julia - igår & idag

Igår: hann inte uppdatera då jag gick o la mig nästan direkt jag kom hem från stallet. Vi red iaf omkring lite grann på brännsvedjan. Amanda var jättepigg och lyssnade nästan inget på mig :s fick henne tillslut att lugna sig och lyssna mer. Ingen direkt super ridtur, men man ska bara komma ihåg dom bra sakerna oftast från ridturerna. Blir så mycket lättare att vara positiv då. Idag: vi red till banan och red där. Red Amanda med gummiband o bett och hon var inte speciellt sammarbetsvillig..gick emot mig för de mesta. Arbetade mest på volter och hon blev mer avslappnad i slutet så det kändes som bra att få avsluta när de gick bättre.blev endå ett ganska lugnt pass och vi red inte speciellt länge. Hon har börja komma igång nu så vi ökar träningen stegvis :) tror de här kommer bli jättebra! Ska gå o lägga mig nu så godnatt :* Förlåt för stavfel men skriver från mobilen!

janina - snabbt inlägg

Ikväll red jag ut på en lite pigg grabb

Red på hack^^

och de slutade såhär...


Menmen, tur de var benskyddet och inte hias ben!
Berättar mer om ridturen imorgon, eftersom klockan bara har rusat iväg och jag ska orka kasta ut hästarna imorgonbitti så bör jag sova.. Såå, mer om kvällens ritt IMORGON :)

Julia - Orkan

Följde som sagt Johanna hem efter skolan och red Orkan. Var roligt att få rida honom igen och han är blir bara finare och finare mellan gångerna jag rider honom. Johanna har gjort ett superjobb med honom! Johanna red Tiara hennes andra häst så vi for ut efter "skogsvägarna" och red. Orkan var ganska framåt, men höll sig endå i skinnet. Lite tävlande med Tiara bara. Vi hade kul även fast det blåste så mycket och var roligt att sitta på någon annan häst än Amanda och Hia :) Blev lite busgalopper, prat och bara allmänt mys.
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med Amanda, men vi hittar nog på något kul :)
Orkan^

Janina - marken runt

tjoo :) Jag slutade 11.45 idag så då skyndade jag mig hem och bytte om till stallkläderna!
Plockade in hia först och gjorde honom klar osv, sen for jag ut och red. Hade inte alls några höga förväntningar på honom idag eftersom vi red själva och att det blåser så sjukt mycket just nu! Hia är inte så stort faan av bllåsten och därför så blev de bara skritt och trav! Kände inte för att åka av ifall han skulle tvärnita för något. Men det gick bra iallafall, han tjurade litegrann i början men sen var de som att han började slappna av litegrann. Funderar på att fara på banan imorgon och verkligen rida av honom ordentligt!!


Dagsfärsk bild :)

Julia - tandläkaren

Kom från tandläkaren för 1 timme sen. Har varit där nu på morgonen för att laga en tand. Gick bra, men är ju bedövad i halva munnen nu. Lite obehagligt att inte känna om jag biter mig eller liknande =/
Sitter och har svenska nu och det suuger..Vi ska skriva en argumenterande text.

Efter skolan ska jag följa en kompis hem och rida hennes ena häst. Det blir kul att rida Orkan som han heter igen :D
Blir Janina som rider Hia idag då hon slutar tidigt och jag måste plugga till prov vi har på fredag..


Julia - beställt

Har nu beställt det här:


Allroundschabrak Elevation Gold Medal


Kombinationsbandage

men benlindorna kommer inte förrän senast 15/5 :( Aja man väntar aldrig för länge på något gott eller vad man nu säger xD

Ny kategori

Nu har jag gjort en ny kategori som heter Till Salu där vi kommer lägga upp saker vi ska sälja!
Så då kan jag ju börja redan nu!!


Ljusblått ShowMaster Schabrak
Strl Ponny
40kr


Bara att lämna kommentar om du är sugen på det!!

Julia - Hia

Red ju som sagt Hia idag och det gick kanoners. Red ju barbacka och han är aldrig riden barbacka ute ett helt pass så var lite spännande. Men det gick verkligen super, han kastade sig inget och tjurade inte heller utan betedde sig lite som en gentleman. Han hade underbar trav oxå. Det som kändes ovant var att han är bra musklad över ryggen och det är inte Amanda så blev lite rundare. Och han är inte heller lika tjock xD Blev bara en kort sväng på ca 40-50 minuter, men då träffade vi på både traktor och en större bil och vi skrittade nästan hela vägen :)
Supernöjd är jag över lillpajken iaf!!

janina - beställt o klart :)

Ridturen gick bra idag, vi red bara lugnt eftersom julia satt barbacka på hia! Men det blev lite trav osv så dom fick röra på sig :) Finns som inte så mke mer att säga om kvällens ridtur då de inte hände så mycket intressant haha :)

Meen nu har vi beställt! Jag beställde:

CRW tröja


Equi-Guard benskydd

Men beställde även:

Fleecetäcke Showmaster
Dock så kommer det inte för än senast 15/5.. Liten besvikelse, menmen det är bara att vänta :)

Janina - sitter på skolan

Just nu sitter jag på skolan och har turismlektion och planerar IKEA resa ;) Haha, det var inte de jag hade tänkt skriva egentligen men idag blir de iallafall så att jag ska rida Amanda, medans julia rider Hia, hon ska tydligen våga sig upp barbacka läste jag, det blir roligt ;) Hoppas att amanda håller sig lugn så att hia inte stressar upp sig :)
Jag kommer uppdatera mera sen, alltså efter ridturen ;)

Julia - slutat tidigt

Yey fick sluta typ 2 timmar tidigare idag :D slutade kvart i 1 och ska egentligen sluta 20 i 3. Har haft 1 lektion på hela dagen för jag och Mye stod i kiosken som finns på skolan. Ganska skönt att slippa lektioner! Då kanske jag blir piggare på lektionerna imorgon :)
Ska ta 2-bussen hem o dryga lite grann vid datorn o sen efter 6 drar jag till stallet och rider Hia :D


Julia - skola

Legat vaken ett tag, men måste kliva upp så jag hinner med bussen! Ska ju hinna fika och göra mig iordning. Idag blir det jag som ska rida hia. Har kanske tänkt testa rida honom barbacka, men de beror på hur han verkar vara. För jag vill gärna sitta kvar :) Nä nu maste jag skynda mig upp så jag hinner allt.

Janina - blev inte som tänkt..

Jag hade ju tänkt lägga ut bilderna från julias dressyrspec nu ikväll, men datorn bråkar med mig så det kommer inte hända som ni kanske redan har förstått.. Jag ska göra ett nytt försök imorgon så får vi väl se om vi kommer mer överrens då!!

Janina - beställning


CRW tröja
HÖÖKS
179 :-


Equi-guard benskydd
HÖÖKS
299 :-


Fleecetäcke Showmaster
HÖÖKS
279 :-

Blir att klicka hem de här innom de närmaste dagarna!!! ;D

Julia - fråga

Vilket av schabraken ska jag köpa?? Ska använda det på hia och han är bruuun =)
Vilket av schabraken tycker ni jag ska köpa?? Det ska sitta på Hia och han är ju bruun.. Så nu vill jag höra eran åsikt :)

Julia - Dodde

Och så red jag då i dressyrspec idag. Blev lite bråttom dit, men hann i tid iaf. Fick rida fina killen Doolittle även kallad Dodde. Han var pigg och lyssnade bra. Vi var mycket på kvartslinjerna och red, skänkelvikning och övergångar gjorde vi där. Han blev lite stressad då vi skulle trava hela övningen, men pratade lugt med honom och då gick allt så mycket bättre.
Fick till en underbar galopp i vänster varv på en volt. Rund och mjuk galopp med bra form. Typ lektionens höjdpunkt! Han var även underbart fin när vi skulle lägga ner dom och arbeta dom långa och låga. DÅ slappnade han av riktigt ordentligt och gick fram till bettet. Nöjd över lillpojken är jag. Att han blev stressad har att göra med att han är ganska lättstressad, men gick ju lugna honom så det är inget stort problem direkt. Mysigt att få rida honom då det är länge sen!

Julia - Amanda

Blev marken runt med Amanda. Hon var superfin, men otroligt taggad och framåt.Red barbacka och hade hacket på henne. Hon lyssnade perfekt på minsta lilla förhållning och framåtdrivning. Testade rida med spö några korta bitar, men då blev hon för framåt så de slutade med att vi stod och stampade på stälelt, sprang som en tok framåt lr backade xD Så Janina fick behålla sitt spö :) Är nöjd över ritten och hon blir bara finare och finare för varje ridpass. Tror vilan hon fick då hon var halt behövdes för hon arbetar mycket bättre nu. Eller så är de helt enkelt så att hon blev bra efter att vi behandlade henne i båda koterna fram. Det enda viktiga för mig är endå att Amanda inte har ont och får ha massa kul.

Janina - En superdag!

Allt jag har att säga är nog att det här har varit en super bra dag! Vaknade kring åtta och släppte ut hästarna vilket jag redan har berättat ;) Sen åkte jag hem och åt frukost och åkte ganska direkt tillbaka till stallet för att rida!
Blev så att jag red hia och julia red amanda! Hia var verkligen super duktig idag, är alldeles lycklig över att jag har honom!! Vi skulle rida marken runt, mötte på lite omständigheter min hia skötte sig kanon, lite panikslagen men höll sig ändå lugn i och med att jag pratade med honom och så. Dock så drampade han upp sitt så en gång till :/ Men sen så skötte han sig super, så som sagt är jag mer än lycklig just nu!!

Sen åkte jag och hämtade kameran hos pappa för att fota julia när hon red dressyrspec så åkte jag hem åt en "frunch" och sen direkt iväg till ersmark för att fota, kommer lägga in bilder på det direkt jag har orkat lägga in dom på datorn osv ;)

Det var min dag, och har nu äntligen säckat ner i soffan för att få vila lite :)


Någon av de första veckorna vi hade hia! ^^


nu^^

Julia - Godmorgon

Vaknade för ungefär 1 timme sen. Jag som hade tänkt få sova till tidigast 10..:( Men kunde verkligen inte somna om även fast jag var supertrött.. Kanske är för taggad på vad denna dag har att erbjuda ;) Ska rida ut med Janina och rida i dressyrspecialen senare idag. Får se vad resten av dagen har att erbjuda.
Nu måste jag gå och äta frukost så Janina slipper vänta på mig. Men skriver såfort jag kommit hem från stallet!

Janina - utsläpp

Nu på morgonen så har jag varit och släppt ut hästarna, dom fick komma ut kring halv nio, lite senare än vanligt pga vädret. Men det har lugnat ner sig himla mycket nu och hoppas det fortsätter på bättrningsvägen!

Har inte pratat med julia än om hur vi gör med hästarna idag, eftersom de är egentligen julias dag med hia idag osv :)
Menmen, det bestäms säkert i stallet, för hur som så kommer jag ändå bli ditsläpad har jag en känsla av haha!

Ska ta och stoppa i mig lite frulle nu medans jag fortfarande är hungrig, så uppdaterar jag mer när jag har varit i stallet!!


(uppklickbar)

Vad tycker ni om våran header?! Fin, ful?? :)

Janina - Tävling

Jag är med i en tävling hos http://www.nattstad.se/bambis och tävlar om ett armband med valfri text och färg på pärla. Vill du bara med och tävla så klicka in på hennes blogg och följ instruktionerna!
Armbanden är designade av http://xenobiadesign.blogspot.com :)

Tävlingen avslutas 4/3 kl 20.00


Janina

Skulle ju skriva om hur ridturen gick, men kom mig inte till datorn för än nu och jag ska släppa ut hästarna imorgon så var sjukt sugen på att sova. Men jag krigar mig genom ett snabbinlägg ;)

Jag red då med julia, Hia var sjukt seg till en början och det chockade mig pga att de blåser så mycket. Men han höll lugnet men reagerade mycket på små saker som han i vanliga fall inte brukar reagera på. Jag försökte jobba mycke med att han ska länga steget i skritten vilket han har lite halvsvårt för när man har kortat upp tyglarna och börjar jobba ihop honom. De gick väl si så där, menmen.. Sen när vi då vände och skulle rida tillbaka så började han med nå piaffliknande eller nå skit. Vet inte vad som flög i honom, men på hemvägen jobbade jag med samlad trav eftersom han banne mig inte ville skritta, så då fick han trava i amandas skritt tempo. Men i helhet av ritten så är jag nog nöjd!

Sen när jag skulle släppa in hästarna så hade jag julia med mig, vi började med att mocka o göra mat osv. Sen så duschade vi Hias lugg, man och svans eftersom den hade börjat bli lite äcklig :S Sen har jag nu provat att flätat Hias man så får han väl ha de ett par dagar så får vi se om manen vill hålla sig på en sida, hoppas de! Sen badade vi även Amanda så nu är dom rena och fina :)

Imorgon vet jag inte hur de blir, pappa kanske ska tömköra beroende på hur mycket det blåser när de fortfarande är ljust, annars så ska antingen jag eller julia rida Hia. Vi tar en dag i taget och jag kommer att uppdatera här när jag vet hur de blir ;)



TYP 6 oktober 2011


IDAG 19 februari 2012

Tycker ni att de är någon skillnad??

Julia - stallet

Blev så att vi red till Ersmarksbodarnaskylten och tillbaka. Blev på hacket jag red. Det jag fokuserade på hela ritten var att korta upp henne så hon arbetade bra med bakdelen och det gick hur bra som helst. Hon bjöd bra framåt, men lyssnade även super på mina förhållningar.
Arbetade henne i både en hög och en låg form och hon var faktiskt finare i den högre. Kan inte annat än att vara nöjd över passet för hon var hur fin som helst. Tror aldrig hon arbetat på såhär bra faktiskt! När vi kom tillbaka så flätade jag svansen på henne och släppte ut henne i hagen. Hon liknade en westernhäst då faktiskt xD Men hon var jättesöt i sin fläta :D
Blir att duscha henne och Hia nu ikväll och fixa och dona i manar och svansar ska jag tro:) En mysig stallkväll helt enkelt ;)
Vi får se om det dyker upp något mer inlägg från mig ikväll, beror på om jag får tid till att blogga! :)

Julia

Nu ska jag snart börja ta på mig stallkläderna och fara till stallet med Janina. Får se vars vi far och rider, Amanda får ju inte gå så hårt så får tänka på vars vi far.Vi hittar nog på nått kul :) Ska nog rida barbacka för hatar att rida henne med sadel..Kommer åt henne mer om jag sitter barbacka och så är de mysigare och bättre för hennes rygg. Blir nog att rida henne på hacket eller jaktkandaret.
Uppdaterar när jag kommer hem igen om hur allt gick osv!

En bild från i somras, Janina som fotat.


Janina

Heej! Jag vaknade just och håller bara på att vänta ut tiden en stund tills jag orkar stiga upp, idag har jag inga fasta planer för hia- Antingen så blir det en ridtur med julia eller så ska pappa tömköra :) Uppdaterar efter jag varit i stallet :)


Julias presentation

Jag heter Julia och är 14 år gammal.Jag har bloggat förr på traningsryttare.blogg.se, men lämnade den bloggen och börjar blogga här med Janina istället:)
 Har ridit på ridskola sen jag var 6 år, men har även ridit före det. Rider fortfarande på ridskola och rider där i dressyrspecialen där vi mest rider dressyr. Vi hoppar 1 gång varje termin. Jag älskar egentligen att hoppa, men har lagt det på hyllan nu då jag vill satsa på dressyren för att förbättra min sits osv. Tar nu hand om min mosters häst som min egna och har gjort det i 4 år tror jag det är, då hon inte riktigt har tid att ha häst. Rider och tar hand om henne 5 dagar i veckan och så har hon en skötare på fredagar och tisdagar. Jag rider även Janinas häst Hia tisdagar och söndagar. Jag är i stallet 6-7 dagar i veckan så är ju där en hel del. Är stallvärdinna på Kågedalens Ryttarförening så är där och hjälper till på torsdagar.
Amanda som "min" häst heter är en korsning mellan Arabiskt fullblod och Svenskt halvblod. Hon är född 1989 så hon är nu 23 år gammal, men är väldigt pigg för sin ålder. Hon har nyss varit halt, men har börjat sätta igång henne nu då hon  är fräsch igen. Amanda är en mycket livsglad häst och tycker om att få vara ute och röra på sig. Hon kan hitta på lite bus när man rider, men tycker bara det är kul då det visar hon är glad.
Har som inget mer att berätta, men hoppas ni kommer gilla bloggen :)

Hia^

Amanda^

Janinas presentation

Jag hade skrivit en liten presentation men det blev ju lite pinsamt när jag fick läsa julias långa och kände då att jag var tvungen att radera allt och börja om på nytt.

Jag heter Janina och är 18 år, jag började på ridskola när jag var kring 6-7 år tror jag med blev tvungen att sluta där pga allergi. Sen skaffade min pappa hästar, först en som heter Grandiola dock så har hon flyttat och bor nu på tuvastallet i skellefteå tror jag. Sen skaffade pappa en häst åt min storasyster Johanna, ett sto från piteå som hette Gem. Gem blev halt och fick bli behandlad, efter tredje behandlingen och hon inte svarade på den så blev de tyvärr så att hon fick somna in och springa på de evigt gröna! Sen fick vi ett russ som hette Reko och han var då mest till körning då både pappa och Johanna var körintresserade. Vi gav honom senare vidare till en annan familj som vi kände men Reko blev också halt och fick även han somna in. Sen köpte min Syster en ponny, ett sto som även hon var till körning men det blev inte så långvarigt tills hon såldes till södra sverige tror jag de va och har nu fått föl osv!

Så nu har vi börjat på ny kula efter ca 4-5 år helt utan häst, vi tog då Chief Hiawatha på foder, även kallad Hia! Det är nu knappt 5 månader sen han fick åka från Luleå hit till skellefteå. Hia är då en gammal travare, han blev aldrig startat utan han var tränad fram tills han var 3 år då hans ägare Therese köpte honom. Där har han varit ridhäst dom 7 resterande åren. Nu har han hamnat hos mig och som jag ser det så trivs han riktigt bra med sina flickor i hagen. Hia är grundutbildad och vi jobbar på alla hans svåra delar! Vi försöker först och främst jobba upp alla de muskler han saknar och vi har kommit en god bit på vägen.

Här kommer ni få läsa om alla våra framsteg men även bakslagen vi får. Jag kommer inte skriva saker som inte har med stallet o göra. Utan här är det jag och Hia som står i fokus, men självklart kommer jag svara om ni frågar saker utanför mitt häsliv!

Jag hoppas nu att den här presentationen var tillräcklig, annars så fråga!! stort + till er som orkat läsa allt!
Jag har skrivit det här lite i hets för att jag är påväg ut och skjutsa folk så stavfel och annat konstigt bjuder jag på ;)

(BIlD SAKNAS)
Kan inte lägga upp bilder från våran stationära så det får komma i ett eget inlägg senare ;)


RSS 2.0